BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Специалисти от Община Пловдив: Няма пукнатина на Бетонния мост

Бетонен мост3 Бетонен мост2

Конструкцията на Бетонния мост е здрава и няма пукнатина. Това показа проверката на специалисти от Община Пловдив, които на място огледаха съоръжението. Заместник-кметът по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев, главният архитект Димитър Ахрянов и главният инженер Юлиан Попов заключиха, че това, за което гражданите сигнализират като „пукнатина“, всъщност е технологичната фуга между стълбището от северната страна и моста. Т.е. става въпрос за  свръзката между тротоарната конзола и пътя, която поема двата бетонни елемента – пешеходния и автомобилния.

„Няма място за притеснение. Мостът е в добро състояние. Частично в следствие на времето и температурните амплитуди през годините, тъй като от построяването му не е правен ремонт,  има оголена арматура, което не е конструктивен проблем“, посочи Пламен Райчев. Той допълни, че мостът ще продължи да функционира, като може да се направи козметичен ремонт за обработване на фугата, обрушване, почистване на арматурата и шприцоване от долната част за изглаждане на бетоновото покритие.

Заместник-кметът припомни, че продължават съвместните дейности на Община Пловдив и НКЖИ по отношение на пробива под Централна гара, във връзка с което се подготвя проект за модернизиране на Бетонния мост с цел запазване на пътната връзка между районите „Централен“ и „Южен“.

73 total views, 73 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!