BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Калоян Куманов представя в зала „Съединение“ най-новия си проект „Фолклорни балади“

плакат

28.03.2024

Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е с вход свободен

„Фолклорни балади“, най-новият проект на акордеониста Калоян Куманов, ще има своята пловдивска премиера  на 11 април 2024г от 19.00ч. в зала „Съединение“ на Регионален исторически музей – Пловдив. Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив.

В този концерт ще бъдат изпълнени произведения от българския фолклор, както автентични, така и модерни-авторски пиеси. Създателят на проекта споделя, че го е направил с ясната идея за представяне и поднасяне на тази прекрасна музика – фолклора ни с едно елегантно, мистично и баладично звучене.

Публиката ще чуе „Фолклорни балади“ в изпълнение на Калоян Куманов – акордеон, Надя Казакова – вокал, Владимир Владимиров – китара и Юлиан Янев – клавир.

Един от най-атрактивните и успешни акордеонисти у нас Калоян Куманов се превърна в безспорна музикална сензация в началото на тази година, когато дойде новината, че за първи път българин става част от световноизвестните Barcelona Gipsy balKan Orchestra, чиято музика е базирана предимно на фолклора на страните от Балканския полуостров. Калоян Куманов участва в европейското турне на групата, което премина с невероятен успех в препълнени зали пред екзалтирана публика.

За предстоящата премиера на „Фолклорни балади“ в Пловдив, Калоян сподели, че за да е толкова красив този концерт, няма как да не се направи от добри музиканти и това са:

Юлиан Янев е един от най-изявените пианисти в българската музика, бил е част от големи музикални формати, като „Гласът на България“,  дългогодишен музикант, композитор и аранжор на едни от най-известните поп и джаз изпълнители в България.

Надя Казакова е сред най-известните изпълнители на фолклорна музика с впечатляващ музикален път. Солист на НФА „Филип Кутев“, след това е част от петорката “5 Stars”, в момента има забележителна музикална солова кариера, също така е солист в ансамбъла на „Въоръжените сили“ – София.

Проф. Владимир Владимиров – изтъкнат наш тамбурист и педагог, преподавател в АМТИИ“ Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив“ и диригент на „Академичен народен оркестър“.

А арт-декорът на сцената на този концерт също ще бъде оригинален и красив с картини на художника Явор Куманов.

Събитието е с вход свободен! 

383 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!