BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Владимир Темелков участва в церемония за първа копка на новия завод на Schneider Electric в Пловдив

DSC_5422 DSC_5431

21.03.2024

Зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков взе участие в церемония по старта на изграждането на нов високотехнологичен завод на Schneider Electric в Пловдив. Това е втора фабрика на компанията в България, в която ще се асемблират, тестват и опаковат автоматични прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Инвестицията възлиза на 107 млн. лв.

„Като община ние имаме сериозен ангажимент да подпомагаме този тип инвестиции и да предоставяме качествена работна ръка, която да осигурява продукти с висока добавена стойност“, коментира Владимир Темелков. Той сподели важността на връзката между развитието на местния бизнес и професионалната реализация и задържането на младите хора в Пловдив и региона.

По думите на директора на Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив Мартин Йорданов корпорацията определя България като изключително стратегическа единица.

Целта е да бъде създадено високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип, както и да бъдат покрити глобалните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, което ще удостовери постигането на много ниски емисии, както и високи нива на енергийна и производствена ефективност.

103 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!