BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив ще е домакин на “Поход за свобода” срещу трафика на хора

fontani_plostad_centralen6

На 19.10.2019 г. за трета поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив и Български Червен кръст – Пловдив, ще участват в организираната от Фондация “А21 България” мащабна информационна кампания против трафика на хора „Поход за свобода“. Събитието е посветено на Европейския ден за борба с трафика на хор – 18-ти октомври, и събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българите към огромните мащаби на трафика на хора и търговията с човешки животи у нас.

“Поход за свобода” е уникално по рода си глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. За първа година страната ни взима участие в международната инициатива на А21 с цели 25 града-домакини, сред които е и град Пловдив.

В Пловдив „Поход за свобода“ 2019 ще стартира от площад “Централен” до Воненния клуб и ще завърши в Дома на културата “Борис Христов“ с прожекция на късометражен документален филм, посветен на борбата с трафика на хора.

До данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

57 total views, 57 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!