BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив е сред отличените в „Програма достъп до информация“

Община Пловдив е в челните редици като достъп на информация, която поднася на гражданите на своята интернет страница. Това сочат резултатите от проучване на Фондация „Програма достъп до информация“.

През тази година оценката е направена в периода 10 февруари – 15 април и съвпада с обявеното на 13 март извънредно положение. Проучването е минало на три етапа, като в първия са оценявани страниците на органите на централната власт и техните регионални структури, а във втория – от 4 до 31 март – на 265 общини в България.

Пловдив е единствена от големите общини, включена сред положителните примери от изследваните институции. Фондацията отбелязва не само наличието на секция „Достъп до информация“ на страницата на Община Пловдив – www.plovdiv.bg, а и осигуряването на прозрачност и максимално улесняване на достъпа до информация за потребителите.

Сред посочените в оценката положителни страни са още разяснителната информация за упражняване на правото на достъп до обществена информация, вътрешните правила за работа по ЗДОИ, както и условията и нормативите за достъп до базите данни, публичните регистри и информация, които поддържа институцията.

Екранна снимка (4) Екранна снимка (3)

58 total views, 58 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!