BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова детска градина отваря врати в Пловдив през март

ДГ Перуника (1) ДГ Перуника (6)

На финал е строителството на ДГ „Перуника“. Очаква се през март детската градина да бъде въведена в експлоатация. Това стана ясно след работно заседание за напредъка на проектите за образователна инфраструктура с участието на кмета Здравко Димитров.

Детската градина се намира на ул. „Марагидик“ 37А и в нея ще се помещават 6 групи с общо 160 деца.

„Тази година се надяваме да изградим помещения за 33 групи, което ще позволи да отворим над 800 нови места в детските градини и яслите. С това до голяма степен ще покрием текущите нужди на града от нови места в общинските детски заведения“, коментира кметът Здравко Димитров. Той допълни, че работата в тази посока продължава, защото градът се развива и разраства.

Ремонтираната сграда на новата детска градина отговаря на всички съвременни изисквания. Подменена е дограмата и подовата настилка, положена е топлоизолация по стените и покривите. Сменени са вътрешната и външната ВиК инсталация, както и отоплителната, вентилационната и климатизационната. Поставено е вътрешно, рекламно, фасадно и площадково осветление. Детската градина разполага с озвучителна и мултимедийна инсталация, на които ще се онагледяват уроците на децата. Те ще спортуват в закрит плувен басейн и ще тренират в нов физкултурен салон. В двора на детската градина са засадени широколистни и иглолистни дървета, както и жив плет и са поставени модерни детски съоръжения.

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ и се съфинансира от бюджета на Община Пловдив. Обектът е на стойност 2 926 409, 78 лв. с оборудването.

По същата програма Община Пловдив активно работи по изграждането и разширението на детска градина на ул. „Богомил“ в район „Източен“. По ОПРР предстои разширението на ДГ „Зорница“ и строеж на нова сграда за ДГ „Каменица“. Със собствени средства Общината изгражда нова детска градина на бул. „Александър Стамболийски“ в район „Южен“.

107 total views, 107 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!