BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 100 работници от „Градини и паркове” косят избуялата след дъждовете трева

zalesyavane v park lauta (20)

Над 100 косачи в момента са ангажирани във всички шест района на Пловдив с косенето на избуялата след дъжда от последните дни трева, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

По думите му всички работници са снабдени със защитни средства срещу коронавируса – маски за многократна употреба, ръкавици и дезинфектанти, всекидневно се инструктират за безопасна работа в кризисната ситуация.

Той напомни, че още в началото на извънредното положение на служителите в предприятието бяха раздадени 2000 маски за еднократна употреба, а дни по-късно им бяха осигурени и 1200 маски за многократно ползване.

Косенето в Пловдив започна още в началото на март, на места се извършва втора и трета поредна коситба. Приоритетно се премахват тревите в най-посещаваните по принцип паркове и градини, както и на детските площадки. Графикът е съобразен с работния календар на ОП „Дезинфекционна станция” за обработка на зелените площи срещу комари и кърлежи.

Инж. Николаев напомни, че съгласно последните мерки срещу коронавируса е забранено излизането на гражданите в парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки. В събота и неделя дежурни екипи ще следят за скъсани сигнални ленти около забранените за достъп места и при необходимост са готови да ги възстановят. Нарушителите подлежат на санкции.

93 total views, 93 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!