BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Набиране на проектни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Община Пловдив информира всички заинтересовани страни за публикувана на сайта на Министерството на труда и социалната политика обява за набиране на проектни предложения за кандидатстване по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност – Кампания 2021 г.

Основната цел на програмата е изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства за хора с увреждания и осигуряването на личната им мобилност.

Програмата се реализира в два компонента. По Компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, ще се финансират проектните предложения за извършване на СМР в съществуващи жилищни сгради и/или в прилежащите им външни пространства, но в рамките на урегулираните поземлени имоти, в които са разположени. По Компонент 2 „Лична мобилност“, е допустимо финансиране за: 1. изменение в конструкцията (приспособяване/преустройство) на органите за управление на моторно превозно средство (МПС); 2. приспособяване (преустройство) на органите за управление на МПС и обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС от кандидата при липса на такова.

Крайният срок за подаване на документи в Кампания-2021 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност и за двата компонента (1 „Достъпна жилищна среда” и 2 „Лична мобилност”) e до 05.05.2021 г. включително.

Повече информация за програмата може да получите на следния интернет адрес :

https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

44 total views, 44 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!