BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров раздава дезинфектанти на жилищните блокове в „Тракия”

30.03.2020

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и 30-тина служители започнаха днес раздаването на безплатни дезинфектанти за жилищните блокове. Представители на всичките над 900 входа ще получат препарат на таблетки за общите части на жилищата, както и спрей за почистване на по-малки повърхности. Материалите са придружени с указания за използването им.

„Целта на тази инициатива е да заострим вниманието на домоуправителите и на всички жители на „Тракия”, че дезинфекцията на общите части на блоковете, в които живеят, е техен ангажимент”, заяви Костадин Димитров.

През следващите дни с тези средства трябва да се почистват всички повърхности, свързани с голям трафик на хора, а именно: подовете на входа и стълбищата, асансьорите и другите общи части; дръжки на врати, ключове за осветление, бутони на асансьори, парапети и други често докосвани повърхности.

„Необходимо е жителите да организират редовна засилена дезинфекция на общите части на сградите. В условията на епидемично разпространение на COVID-19 тези действия трябва да са постоянни”, уточни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Раздаването на материалите се извършва при спазването на изискванията за безопасност и използването на лични предпазни средства.

Във всички входове на жилищните блокове в район „Тракия” се поставят и информационни материали, които дават важни насоки за борбата с COVID-19, полезни съвети и горещи телефонни номера.

Костадин Димитров раздава дезинфектанти на жилищните блокове в „Тракия”

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!