BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

DSC_6874 DSC_6902

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. Заедно със своя заместник Тодор Чонов той посети първо стадион „Христо Ботев“ и за пореден път се увери, че там се работи с бързи темпове и строителството значително е напреднало.

„При предишната ни проверка тази трибуна (северната) я нямаше, виждам, че вече изграждате и централната. Седалките са налични, на склад са под бройка, там е и електронното табло. Тепърва ще стане ясно дали отговарят на изискванията. Ако не отговарят – питайте този, който ги е закупил”, коментира кметът. Той подчерта, че ще се търсят още средства, за да се довърши изцяло стадионът. По проект има над 600 паркоместа около съоръжението, но се обмисля и построяването на многоетажен паркинг в близост.

След това градоначалникът отиде и на стадиона в парк „Лаута“, където бе посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов. Минути по-късно пристигна и Живко Желев, управителят на фирмата-изпълнител „Рудин“ ООД. Той обясни, че стартът на строежа на трибуна „Бесика“ ще бъде даден до месец. „Минно-геоложките проучвания приключиха, в момента текат съгласувателни процедури. Веднага след тях внасяме проекта и когато получим Акт 2 и Акт 3, стартираме строежа на „Бесика“, заяви Желев.

„Започвайте, ние няма да ви забавим и минута. „Локомотив“ играе добре, надигра категорично лидера „Лудогорец“ и предвиждам успех над „Етър“ с 2:1 или 3:1“, каза Здравко Димитров и се поинтересува дали отпуснатата сума ще стигне за планираното строителство. Живко Желев увери, че няма притеснения за недостиг и всичко, което е планирано на този етап, ще бъде изпълнено.

Легендата на черно-белите Христо Бонев се присъедини към групата и в началото изрази съмнение, че няма да дочака построяването на стадиона. След минути обаче клубната икона поговори с кмета и Георги Иванов, които го успокоиха, че до месец ще види старата на строителните дейности на северната трибуна.

DSC_6895 DSC_6920

59 total views, 59 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!