BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Изложба „Фрагменти от пейзажа“ на Петър Чучулигов и Полина Тодорова-Станчева

119147033_3420394574686214_40169610165802042_n

Изложба „Фрагменти от пейзажа” на пловдивските художници Петър Чучулигов и Полина Тодорова – Станчева ще се открие на 29.09.2020 г. от 17:30 ч. в Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков”, град Пещера. Събитието е организирано от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов”, Пловдив и е резултат от съвместното сътрудничество между училището и галерията в Пещера. Авторите са преподаватели в Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов”.

Петър Чучулигов преподава по специалните предмети „Рекламна графика” и „Рисуване”, а Полина Тодорова-Станчева обучава гимназистите по учебната дисциплина „Живопис”.

В експозицията ще бъдат представени 30 живописни творби, вдъхновени от интересни природни места и красиви гледки. Авторите рисуват в различни индивидуални стилове, а обединяващия елемент в изложбата е темата пейзаж. Публиката ще види фрагменти и части от пространството, претворени през художествения поглед на Петър Чучулигов и Полина Тодорова-Станчева.

Полина Тодорова-Станчева представя творби, в които реалистични пейзажни сюжети се

преплитат с фантастични и приказни елементи. Картините са характерни с декоративно обобщаване на форми и цветове. Художничката рисува с маслени и акварелни бои в контрастни живописни гами, в които присъства съпоставяне на светло и тъмно, топло и студено.

Полина Тодорова-Станчева рисува в сферата на живописта и графиката. Има няколко самостоятелни изложби и много участия в групови експозиции в България и чужбина.

Автор е на две стихосбирки – „Заключен кислород“, 1995 г. и „Пространства“, 2003 г.

Петър Чучулигов показва реалистични пейзажи, които се отличават с богати цветови съчетания

и сякаш са нарисувани на един дъх. Зрителят може да усети величието на природата чрез художественото внушение за движенията на облаците, вятъра, водата и растенията. Главен

акцент имат проявленията на светлината и сянката и отраженията им върху заобикалящия ни свят. Произведенията са създадени в техниките на маслените, акрилни и акварелни бои.

Петър Чучулигов работи в областите на графичния дизайн, живописта, графиката и илюстрацията. Създател е на пощенски марки и карти. Носител е на награди от престижни

конкурси за плакат. Има няколко самостоятелни изложби и множество участия в общи експозиции и артистични събития в страната и чужбина

PeterChuchuligov_Portret+ poli-stancheva

75 total views, 75 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!