BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров: Пловдив ще има лаборатория за тестване на коронавирус

corona-virus

Пловдив ще има своя вирусологична лаборатория, в която ще се тестват проби за коронавирус, процедурата е задвижена днес. Това се случва благодарение спешната подкрепа, която получихме от народните представители от града и областта, както от управляващото мнозинство, така и от опозицията. Това съобщи кметът Здравко Димитров във връзка с въпроси на медиите дали Медицинският университет вече е утвърден като мястото, където ще бъде организирана лабораторията. Днес той продължи разговорите с институциите и с ректора на университета проф. д-р Мариана Мурджева.

„Недопустимо е вторият по големина град в страната, особено в този момент, да не разполага с лаборатория за изследване на хора, за които има съмнение, че са носители на коронавирус. Радвам се, че тази моя позиция и искане беше подкрепено изцяло от народните представители, както и от областния управител Дани Каназирева“, коментира още Здравко Димитров.

451 total views, 451 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!