BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва почистване в най-големия парк в „Тракия”

28.01.2020

До няколко дни започва санитарно почистване на територии от парк „Лаута” от изсъхнала и пречупена растителност. За това се разбраха по време на работна среща кметът на „Тракия” Костадин Димитров и и.д. директор на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

Поддържането на парка изисква всекидневни усилия. В резултат на последователните ни действия успяхме да изградим много атракции като зоната с барбекютата, беседки, спортни площадки, въжената пирамида и други, заяви кметът на най-младия пловдивски район Костадин Димитров. Той припомни, че от опасно и запуснато място само преди броени години, днес „Лаута” е предпочитан не само за разходки, отдих и спорт, но и за различни спортни и културни инициативи. В парка бе изградена и най-голямата за Пловдив детска площадка с уникална въжена линия тип „тролей” и много други съоръжения за различни възрастови групи.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров благодари за добрата съвместна работа и за подкрепата на ръководството и екипите на общинското предприятие.

Площта на „Лаута” е над 400 декара, като през последните години паркът беше разширен с още почти 80 декара. Залесени бяха повече от 2100 дръвчета от различни видове, изградена бе поливна система, алея и осветление.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!