BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Дезинфекцията на съдовете за отпадък продължава по график

dezinfekciq_stolipinovo

Почти всички 4100 контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър” през последните около двадесетина дни са дезинфекцирани по веднъж, а в някои от пловдивските райони започна или предстои повторната им обработка, информираха от ОП „Чистота”.

Дезинфекцията се извършва от три специализирани автомобила. Екипът на общинското предприятие работи в район „Южен”, където идната седмица ще продължи повторната обработка на съдовете.

Два екипа на фирмата подизпълнител КМД обслужва останалите пет района.

На 30 март /понеделник/ първият от тях ще завърши повторната дезинфекция на контейнерите в източната част на район „Централен”. Следващите три дни – от 31 март до 2 април /от вторник до четвъртък/, за втори път ще дезинфекцира съдовете в идеалния център, а на 3 април /петък/ започва третирането с дезинфектант и в западната част на района.

Вторият екип на КМД ще приключи дезинфекцията на „бобрите” в район „Северен” на 30 и 31 март /понеделник и вторник/, а от 1 до 3 април /от сряда до петък/ се прехвърля в район „Източен” за повторна обработка на съдовете за отпадък там.

От „Чистота” напомнят, че дезинфекцията на контейнерите и пространствата около тях започна на 10 март и бе една от първите мерки на общинския оперативен щаб срещу опасността от разпространение на коронавируса. Обикновено обработката на съдовете започва през май и продължава до края на октомври.

71 total views, 71 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!