BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в „Тракия“

От началото на годината в „Тракия” са репатрирани 11 излезли от употреба моторни превозни средства, отчете районният кмет Костадин Димитров и допълни, че до момента са издадени и 51 предписания. Междуведомствената комисия, в която участват експерти от кметството, проведе поредната си акция по разчистване на общински и държавни терени от изоставени автомобили.

За да се стигне до тези действия, е проведена процедура по Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив.  Съгласно документа, на излезлите от употреба МПС-та се поставя стикер-предписание, а собствениците се уведомяват, че имат срок, в който да го преместят в частен имот, да приведат автомобила в техническо изправно състояние или да го предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай следва репатриране на превозното средство.

Освен огледите, които извършват служителите на район „Тракия”, проверки се назначават и по информация на гражданите за паркирани от дълго време МПС-та, които са във видимо лошо състояние, не са преминали технически преглед или са без регистрационни табели.

Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в Тракия
Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в Тракия
Вдигат изоставени автомобили от общeствени терени в Тракия Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!