BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Анкета на Община Пловдив: 80% от родителите искат отваряне на детските градини

dg_ralitza_komatevo_otkrivane_20122017 (114)

Над 80% от родителите на децата в предучилищна възраст искат детските градини да отворят врати възможно най-скоро. Това показва анкета, която Община Пловдив изпрати по инициатива на ресорния заместник-кмет Стефан Стоянов, изпратена на имейл адресите, на които са записани децата им в електронната система на Община Пловдив. Проучването ще бъде обобщено и предоставено на Министерството на образованието.

Над 60% от родителите споделят, че отварянето на детските градини е пряко свързано със завръщането им на работа. Две трети от анкетираните искат градините да се отворят в близките четири седмици.

Анкетата е анонимна, като в нея има няколко въпроса: Има ли необходимост от отваряне на детските градини? Ако отговорът е „да“, от кога да започнат работа с деца? Зависи ли връщането ви на работа от отварянето на детските градини? Ако започнат работа детските градини, Вашето дете ще посещава ли детска градина? Ако отговорът е „Да“, към кой момент ще посещава? Дали от края на май, началото на м. юни или м. септември. През летните месеци /юли и август/ще ползвате ли услугите на детските градини?

Участниците в анкетата трябва да посочат и кое детско заведение посещават децата им. Отговори ще се събират до 14 май, а след това ще се направи и анализ дали е необходимо отварянето на градините и как ще стане то.

Работата всички учебни заведения беше преустановено по решение на Националния оперативен щаб още началото на извънредното положение.

60 total views, 60 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!