BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Деня на детето Пеещите фонтани отново заработиха за радост на пловдивчани

Peeshti fontani (8)

Едно от любимите места за посещение от пловдивчани Пеещите фонтани отново работи. Деца и възрастни се спираха, за да погледат красивите фигури на водата, а обичани детски песни звучаха за днешния празник – Деня на детето.

Стартът беше даден в присъствието на кмета Здравко Димитров, заместник-кметовете Пламен Райчев, Стефан Стоянов, Тодор Чонов, кметовете на районите „Централен“, „Северен“ и „Тракия“ – Георги Стаменов, Стоян Алексиев и Костадин Димитров и председателя на Общинския съвет Александър Държиков.

Фонтаните ще работят всеки ден от 11.00 до 23.00 часа, а музикалната програма и светлинните ефекти са в дните четвъртък, петък и събота от 21.00 до 23.00 часа.

На днешния празник десетки деца и техните родители изпълниха освен Цар-Симеоновата градина и Главната улица.

„Поетапно предстои да пуснем и фонтаните в целия град, които не работиха заради мерките, предприети за ограничаване разпространението на COVID-19 и струпването на много хора на едно място“, сподели кметът Здравко Димитров.

От своя страна, кметът на „Централен“ Георги Стаменов посочи, че проектът за реконструкция на Дондуковата градина е готов и има разрешение за строеж, като предстои през втората половина на годината да се стартира и процедура за избор на изпълнител.

По нареждане на кмета Здравко Димитров в момента се прави щателно обследване за реконструкция на един от най-емблематичните символи в Пловдив – Часовниковата кула на Сахат тепе.

145 total views, 145 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!