BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С японски вишни и кълбовиден ясен разкрасиха два парка в район „Южен“

zalesqvane_ujen_1

С 10 японски вишни се увеличи зеленината в парка до ул. „Георги Кондолов“, който е сред най-предпочитаните места за отдих на жителите в район „Южен“. Други 10 дръвчета от вида кълбовиден ясен бяха засадени край детската площадка на ул. „Бугариево“. Това е поредната залесителна акция по инициатива на районния кмет Костадин Язов, а фиданките са предоставени от дарители.

„Благодаря на „АМВ-Агро“ ООД за тези прекрасни и сравнително редки видове, които ни подариха, за да добавим още малко красота в два от парковете на района“, коментира кметът Костадин Язов. Той допълни, че около 200 дръвчета, засадени при последните кампании в района, са дарени от фирми и граждани. Благодарение на тяхната съпричастност са облагородени междублокови пространства на ул. „Кукуш“, зоната около училище „Димитър Талев“, а само преди седмица бяха засадени 30 еводии на детската площадка до „Камела“ и други подходящи пространства в „Южен“.

Заедно с районния кмет Костадин Язов в акцията се включиха заместник-кметовете и районните еколози. Дръвчета засадиха и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и неговият заместник инж. Георги Николаев.

„Продължаваме да изпълняваме програмата си за озеленяване на района, като засаждаме нова растителност навсякъде, където това е възможно. Съдействаме и на гражданите, които искат да облагородят междублоковите пространства, нека да се обръщат към нас“, заяви Костадин Язов.

По думите на директора на „Градини и паркове“ Веселин Козарев от началото на тазгодишната пролетна залесителна кампания са засадени общо около 1000 нови дървета в шестте района на Пловдив. Той също гарантира подкрепа за всяка инициатива на фирми и граждани, които желаят да допринесат за развитието на зелената система в града.

29 total views, 29 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!