BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пъстър и весел „Есенен фестивал на пеперудите“ започна днес в Природонаучния музей в Пловдив

2 3

Пъстър, весел и забавен фестивал на пеперудите започна днес в Регионалния природонаучен музей в Пловдив – едно от най-атрактивните места за посещение в града. Музеят е вторият по големина и богатство в страната, с модерна и съвременно оформена експозиция, със засилена природозащитна идея и разполага с най-богатия и разнообразен в страната аквариум на подземното ниво с риби, октоподи и терариум с живи животни, както и с 3 D планетариум.

В рамките на два дни – 18 и 19 септември от 11:00 до 16:00 часа, децата и техните родители могат да се включат в много забавления, сред които наблюдение на крило на пеперуда под микроскоп, изследване с лупа, боди арт за деца, различни арт ателиета с оцветяване и рисуване на модели на пеперуди, нареждане на пъзели, презентация и викторина с награди, както и премиера на първи епизод на „Пъдпъдък дейли” – „Земя на пеперудите“. За най-големите пеперудени фенове има работилница за препариране.

Гости на старта на събитието бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, кметът на район Централен Георги Стаменов, заместник-кметът на района Фиданка Кацарева и други.  Директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров и младият му екип лично посрещаха всеки посетител.  Първата група малчугани, които дойдоха да видят фестивала изпълниха с весел глъч залите, в които са позиционирани различни тематични кътовете и на момента се впуснаха в игри и забавления.

В двата дни на фестивала в музея са изложени най-добрите рисунки от конкурса „Магическият свят на пеперудите – метаморфоза“. Самият конкурс се проведе през месец март в условията на карантина. Печелившите участници бяха наградени през месец април, но поради извънредното положение в страната не беше организирана изложба и официално награждаване.

Заниманията по време на фестивала не предвиждат допълнително заплащане, но достъпът до тях ще се осъществява срещу закупуване на билет за посещение на експозицията на музея. Посещенията на зала „Тропик“ с живи пеперуди също ще се осъществяват с билети на обявените цени. За всички дейности ще бъде необходимо спазване на дистанция от поне 1,5 метра и всички посетители са задължени да носят маски.

Ето и програмата за двата дни:

18.09.2020 (петък)

11:00 – 16:30 – Наблюдение на крило на пеперуда под микроскоп

11:00 – 14:00 – Рисуване на детски лица на тема „Пеперудена феерия“

11:00-14:00 – Ателие за оцветяване, подреждане на пъзели и изработване на пеперудени сувенири

14:00-15:00 – Презентация за живота на пеперудите, викторина с награди и премиера на първи епизод на „Пъдпъдък дейли” – „Земя на пеперудите“

15:00-16:30 – Уъркшоп по препариране на пеперуди „Препарирай сам!“

19.09.2020 (събота)

11:00 – 16:00 – Наблюдение на крило на пеперуда под микроскоп

11:00 – 14:00 – Рисуване на детски лица на тема „Пеперудена феерия“

11:00-14:00 – Ателие за оцветяване, подреждане на пъзели и изработване на пеперудени сувенири

14:00-15:00 – Презентация за живота на пеперудите, викторина с награди и премиера на първи епизод на „Пъдпъдък дейли” – „Земя на пеперудите“

15:00-16:30 Уъркшоп по препариране на пеперуди „Препарирай сам“

28 total views, 28 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!