BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха проекта за стадион „Локомотив“ в Община Пловдив

viber_изображение_2021-04-20_17-00-260 viber_изображение_2021-04-20_17-00-261

Проектантите от „Инжпроект“ ООД, които подготвят техническите проекти за стадион „Локомотив“, представиха в Заседателната зала на Община Пловдив как ще изглежда спортното съоръжение след неговата реконструкция. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за трибуна „Бесика“ е подготвен и технически проект, който днес е входиран в Община Пловдив.

На представянето присъстваха кметът Здравко Димитров, главният архитект на града Димитър Ахрянов, заместник-кметовете Пламен Райчев и Анести Тимчев, общински съветници, фенове на футболния клуб и журналисти.
„Виждам, че сте доволни от проекта и мога да ви уверя, че Общината ще направи всичко възможно в най-скоро време да бъде издадено разрешително за строеж. Аз не деля отборите в Пловдив и винаги съм казвал, че единият отбор не може без другия. Така, както искам да се построи Колежа, така искам да е готов и стадион „Локомотив“ и да се насладим на хубави мачове на модерни съоръжения“, заяви кметът Димитров след презентацията.
Той поясни и какво следва – най-късно до 14 работни дни Община Пловдив трябва да издаде разрешително за строеж, след което има още 14 дни срок за евентуално обжалване и строежът на „Бесика“ може да започне. През това време проектантите се ангажираха да подготвят технически проекти и за останалите две трибуни, за които са осигурени средства – „Спортклуб“ и Южната трибуна, където са гостуващите привърженици. Именно там са предвидени да бъдат изградени съблекални, които да се ползват при евентуална реконструкция на Централната трибуна в бъдеще. Засега за нея няма да има подготвен технически проект, тъй като по площ е почти колкото останалите три и за нея няма осигурено финансиране.

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!