BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският комплекс за социални услуги отпразнува 15 г. от създаването си

1 (1) 1 (2)

По време на тържеството бяха отличени ключови партньори за дългогодишната им подкрепа за децата и семействата

В компанията на дългогодишни партньори и съмишленици Комплексът за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив отбеляза 15 години от създаването си. Тържеството се състоя днес на откритата сцена в двора на Малката базилика.

Сред гостите, които уважиха празника на комплекса бяха зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев, зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, директорът на Дирекция „Социални дейности“ Веселина Ботева, представители на Дирекция „Социално подпомагане” от Пловдив и областта, Районен съд и Районна прокуратура Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив, представители на държавни и общински институции, на неправителствени организации, на социални услуги и дарители и партньори на Комплекса.

Събитието откри директорът на комплекса Недка Петрова, която приветства гостите и отправи благодарности към всички, съпричастни на каузата за по-добро детство. Екипът на центъра отправи благодарности и към Община Пловдив и кмета Здравко Димитров за дългогодишната подкрепа и за това, че 14 от 15-те година общината е  доставчик на услугите в комплекса.

Своята 15-годишнина КСУДС отбеляза с награждаване на дългогодишните партньори на комплекса, спомогнали за успешната реализация на социалните услуги за деца и семейства. Зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев, заедно със зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков, връчиха плакети с благодарствени адреси на ключови партньори и благодариха за техния принос.

„Благодаря на всички, които отделят от своя залък и от плодовете на своя труд, за да бъдат дарители. Благодаря на тези, които според силите си помагат на хората, които работят в този център и във всички социални услуги на Община Пловдив – общината с най-много социални услуги в България“, коментира Анести Тимчев. Той поднесе специални благодарности и от името на кмета Здравко Димитров.

За доброто настроение на гостите на тържеството бе предвиден музикален поздрав от Биг Бенд Пловдив, както и възможност да разгледат Археологически комплекс Малка базилика.

Допълнителна информация за КСУДС:

Комплексът за социални услуги за деца и семейства е създаден през 2005 г. по проект „Реформа за повишаване на благосъстоянието на децата в България“, като от 2006 година доставчик на услугите в него е Община Пловдив. Разкриването на КСУДС  поставя началото на една голяма промяна в модела на обществената грижа за децата и  на реалната реформа в системата на закрила на детето. Първоначално разкрит с три социални услуги – Център за обществена подкрепа, Център за работа с деца на улицата и Звено „Майка и бебе”, днес КСУДС обединява шест центъра за деца. През 2013 година е разкрит Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности, присъединява се Център за настаняване от семеен тип „Детска къща”, Приют за безнадзорни деца /присъединен към Комплекса/ се преструктурира в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза”.

През тези 15 години над 6000 деца и техните семейства са получили социални услуги в  КСУДС. За последните 5 години броят на децата и семействата, които екипите на Комплекса са подкрепили е над 2000, което включва както индивидуална подкрепа, така и подкрепа в групови форми – обучителни курсове в училищата, летни занимания и други.

37 total views, 37 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!