BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Синята зона“ в Пловдив става безплатна, актуализират мерките за градския транспорт

sinq_zona_2209

Паркирането в пловдивската „Синя зона“ ще е безплатно от утре до 29 март включително. Това става по настояване на кмета Здравко Димитров и е прието от общинския оперативен щаб за борба с коронавируса. За да се осигури спокойствието на гражданите, които ползват услугите на обществения масов вътрешноградски транспорт, Община Пловдив актуализира и извънредните мерки за маршрутните разписания на автобусите.

Съгласно подписана от кмета Здравко Димитров заповед, от утре – 17 март (вторник), до 29 март включително се въвежда диференцирано разписание на автобусните линии през работните дни.

В пиковите часове от 05:00 до 09:00 ч. и от 16:00 до 19:00 ч. рейсовете ще се движат с делнично разписание и с пътниковместимост над 70 места, а за времето от 09:00 до 16:00 ч., както и след 19:00 ч. – с неделно разписание.

„Искаме пловдивчани, които отиват на работа, да не се притесняват. Призоваваме хората, особено възрастните, които нямат неотложни задачи, да си останат вкъщи и да не се излагат на рискове от зараза“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

От общината увериха, че оперативният щаб за борба с коронавируса денонощно следи обстановката и е готов всеки един момент да актуализира противоепидемичните мерки с цел опазване здравето и живота на гражданите.

160 total views, 160 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!