BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров бе отличен като посланик на хората с редки болести

viber_изображение_2020-05-04_13-30-29
Кметът Здравко Димитров получи плакета, с който бе отличен като посланик от Националния алианс на хората с редки болести (НАХРБ ). Той бе връчен от координатора на алианца за Пловдив Йорданка Петкова. Отличието е послучай Международния ден на хората с редки болести, който се отбелязва на 29 февруари – веднъж на 4 години. Пандемията от Ковид-19 обаче попречи досега градоначалникът да получи наградата си.

„Отличаваме Здравко Димитров, защото нашата организация винаги е работила успешно с Община Пловдив и в нейно лице имаме надежден партньор. Редките болести са животозастрашаващи или хронични инвалидизиращи заболявания със слабо разпространение и висока степен на сложност, като в България от тях страдат близо 400 хиляди души“, заяви Йорданка Петкова. Тя добави, че НАХРБ има подкрепата и на Пловдивската митрополия и лично на Негово високопреосвещенство митрополит Николай, с чието съдействие тази година е отслужен молебен за страдащите от редки болести.

„Мерило за културата на едно общество е как се отнася към хората със заболявания и тези в неравностойно положение. Община Пловдив ще продължава партньорството си с Националния алианс на хората с редки болести и в бъдеще чрез различни социални инициативи“, заяви Здравко Димитров.

Зам-кметът Анести Тимчев допълни, че още тази година Общината може да подеме инициативата „Пловдив – Столица на доброто“, чиято цел е да се активира социалното подпомагане.

64 total views, 64 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!