BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зам.-кметът Георги Титюков присъства на откриването на Контактен център за подкрепа на БЧК

2021-02-23_13-33-03 2021-02-23_13-33-04

Контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19 бе открит днес в Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст от Генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Той заедно със зам.-кмета по социалните дейности на Община Пловдив Георги Титюков, зам.-областния управител Евелина Апостолова и директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева прерязаха лентата на новия център.

„Откриваме една нова дейност благодарение на усилията на младежката организация на БЧК-Пловдив, която е спечелила  проект за близо 700 хиляди лева.  С тези средства е осигурено оборудването и са наети опитни психолози, които да оказват  квалифицирана помощ на  нуждаещите се“, заяви проф. Гигов. Проектът се реализира по програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

На  безплатен телефонен номер 0800 11466 гражданите ще могат да се разговарят конфиденциално с консултанти на организацията и с психолог. В центъра има обособени четири работни места за  психолозите.

„Приветстваме създаването на такъв център. Община Пловдив и Българският Червен кръст развиват силно парньорство от много години и ние подкрепяме инициативите на БЧК. Мисля, че той ще помогне на хората да се справят със стреса от пандемията и откриването му е полезно и навременно“, коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той припомни, че през м. март миналата година БЧК и общината съвместно разкриха първата гореща линия в страната  за оказване на психологическа подкрепа на гражданите в епидемиологичната обстановка.

2021-02-23_13-33-03-2

67 total views, 67 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!