BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Талантливата Виктория Георгиевa – българският представител в „Евровизия 2021“ посети Пловдив през уикенда

Тя бе придружавана от международна група медии, а в ролята на гид се изяви заместник-кметът Пламен Панов

5 7

Младата, красива и изключително талантлива изпълнителка Виктория Георгиевa – VICTORIA, която ще представи България на предстоящата  „Евровизия 2021“ в Ротердам, Нидерландия, посети през уикенда Пловдив. Тя бе придружавана от международна група журналисти, които са в България по покана на Министерство на туризма и на българската делегация за Евровизия. Те са представители на Eurovision-Spain.com – най-големият и посещаван сайт за Евровизия в Испания, Wiwibloggs.com – най-големият и посещаван сайт за Евровизия в Европа, ESCXtra.com – голям независим сайт за Евровизия базиран в Лондон, Eurovoxx.tv – изключително популярен и независим сайт сред Евровизионните фен бази, базиран във Великобритания, One News – най-големият частен новинарски канал в Малта. В Пловдив присъстваха и хора от българската делегация за Евровизия 2021.

Община Пловдив, в ролята на домакин на интернационалната група, бе представлявана от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. Той, заедно с професионален екскурзовод, успя в рамките на няколко часа още в първия ден от визитата да покаже някои от най-забележителните обекти от богатото архитектурно, историческо и културно наследство на града, както и да даде няколко интервюта, в които разказа за Пловдив. Групата посети Цар Симеоновата градина, Одеона, новооткритата Епископска базилика на Филипопол, Римския стадион, Главната улица, най-новото арт пространство Галерия „Димитър Георгиев“, Античния театър и още няколко обекта в Стария град. Освен снимки, видеа, инстаграм и фейсбук публикации, репортажи и интервюта, журналистите, които гостуваха в Пловдив направиха и много общи фотосесии с Виктория на фона на забележителните обекти.

Чаровната, усмихната и талантлива VICTORIA, която се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил, ще се представи на „Евровизия 2021“ с песента Growing Up Is Getting Old. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. „Евровизия 2021″ ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

Виктория стартира музикалната си кариера след участието си в четвърти сезон на X Factor Bulgaria. Родена е на 21 септември 1997 г. във Варна. Започва да пее на единадесет години. След известно време се записва във вокално студио „Ангелски гласове“, където неин учител по музика е Атанаска Липчева. Певицата се явява на прослушване през първите 3 сезона на X Factor Bulgaria, но възрастта ѝ е главният проблем да продължи участието си.  Тя става популярна, когато е само на 17 години и е сред финалистите в четвъртия сезон на X Factor. Феновете сe влюбват в изключителния ѝ глас и силното ѝ сценично присъствие, разказват във видео на канала Celebrity Box във Vbox.

Първият ѝ самостоятелен сингъл „Незавършен роман“ се появява няколко месеца, след като младата певица подписва договор с лейбъла „Monte Music“ и участва в успешния летен проект „Нищо случайно“, заедно с Ники Бакалов и Venzy. През 2017г. Виктория напуска „Monte Music”. През 2018 г. в Лос Анджелис, Калифорния певицата пише и заснема първата си английска песен „I Wanna Know“, която е издадена през юни 2019 г. Песента има и музикален видеоклип, който е режисиран от Димитри Стефанов и продуциран от Велина Илиева.

На 25 ноември 2019 г. беше разкрито, че Виктория ще представлявала България на музикалния конкурс „Евровизия“ през 2020 г. в Ротердам с песента „Tears getting sober“. Парчето беше определяно за един от фаворитите на конкурса, но той беше отменен заради пандемията причинена от COVID-19. Малко по-късно бе съобщено, че Вики ще представлява страната ни на конкурса на „Евровизия“ през 2021 г. През юни 2020 г. Вики пусна песента „Alright“, която е създадена в един от кампусите на Евровизия. През ноември издава третия си сингъл „Ugly Cry“, който e също толкова успешен, колкото и предишните два.

Българската песен за „Евровизия 2021“ – Growing Up Is Getting Old, която ще представи страната на конкурса в Ротердам, Нидерландия, бе определена на концерт, излъчван на живо по БНТ.

Успех, VICTORIA!

24

31 total views, 31 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!