BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Месец предсрочно завършват ремонтите по Водния проект в „Захарна фабрика“ и „Кършияка“

Воден проект_инспекция (1) Воден проект_инспекция (5)

Близо 9000 метра канализация и 4000 метра водопровод са сменени до момента по Водния проект в район „Северен“. В квартал „Захарна фабрика“ почти на 90% новата ВиК мрежа е завършена. Това стана ясно днес от проверка на място на кмета Здравко Димитров.

Предстои в близките дни да стартира подмяната на 720 метра чугунен водопровод и полагането на нов магистрален водопровод по улица „Петър Шилев“. По възстановяването на улиците се работи активно, като с подобряването на атмосферните условия ще се положи и последният пласт асфалт, а строително-ремонтните дейности ще приключат преди поставения краен срок.

Здравко Димитров се разпореди, след като дадена улица бъде разкопана, да се работи по нея и в максимално кратки срокове да бъде асфалтирана, за да е отново проходима.

„Правим всичко за удобство на хората, които живеят и работят в „Северен“, така че строителите обещаха да се съобразят и дори за приключат по-рано. Графикът на работа е максимално съкратен, а машините ще излязат възможно най-скоро от зоната на бул. „Марица“- север, ул. „Порто Лагос“ и „Луда Яна“, за да се върне нормалният ритъм на живот“, уточни кметът, който разговаря със строителите и живеещите граждани и в двата квартала.

След срещата миналата седмица в Община Пловдив фирмата изпълнител „Европейски пътища“ АД е актуализирала графика на работа и по него вече се работи активно. Така вместо до края на септември, се очаква ремонтните дейности по улиците от двете страни на моста на Герджика да приключат до края на юли. До 30 май бул. „Марица“ – север трябва да е готов, като в момента строителите поставят новата ВиК мрежа, ще положат асфалтова настилка, а Община Пловдив стриктно ще следи за изпълнението.

„Призоваваме гражданите да не паркират автомобилите в близост до кръстовища, тъй като това затруднява работата на строителите, да не изместват ограничителните елементи, които забраняват преминаването, както и да не преминават с колите си по току-що ремонтираните тротоари, тъй като вече имаме случаи на счупени нови плочки“, акцентира заместник-кметът Пламен Райчев.

Той посочи, че най-големите проблеми са свързани с редовното водоподаване, когато фирмата неумишлено компрометира действащ водопровод.

Освен в тези зони в момента строители работят и по рехабилитация на Главен колектор VII, която също ще приключи предсрочно. Предстои да стартира и един от най-важните етапи от Водния проект – изграждане на нов колектор с дължина 2,746 км. по бул. „Дунав“ и бул. „Брезовско шосе“.

Воден проект_инспекция (17) Воден проект_инспекция (10)

71 total views, 71 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!