BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира реконструкцията на булевард „Христо Ботев“

първа копка - бул. Христо Ботев (1) първа копка - бул. Христо Ботев (2)

Първа копка на проекта за подмяна на водопровода и реконструкцията на три важни булеварда в Пловдив направиха днес кметът Здравко Димитров и директорът на „ВиК – Пловдив“ ЕООД Спартак Николов, заедно с районните кметове на „Централен“ и „Западен“ – Георги Стаменов и Димитър Колев.
Проектът за подмяна на съществуващи магистрални, захранващи и главни водопроводи по бул. „Хр. Ботев“, бул. „Коматевско шосе“ и бул. „Копривщица“ – изток и запад, заедно с полагането на нова асфалтова настилка, е на стойност над 7 милиона и 450 хиляди лева и е финансиран от „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.

„Предварително се извиняваме на жителите на „Западен“ и „Южен“, които ще имат известни затруднения с придвижването, но това е за добро и до няколко месеца ще имат нови водопроводи и модерни булеварди. Изпълнителят ще ограничи максимално затрудненията и затова ще работи на четири етапа, за да не затваряме булевардите. Проучваме и възможността да бъде изградено кръгово кръстовище между Коматевско шосе и бул. „Никола Вапцаров“ за допълнително облекчаване на трафика, но там специалистите ще кажат“, заяви при първата копка кметът Здравко Димитров.

Първият етап от проекта, който стартира днес, обхваща бул. „Христо Ботев“ в отсечката от ул „Кавала“ до „Любен Каравелов“, във втория ще се работи по трасето между бул. „Александър Стамболийски“ и бул. „Никола Вапцаров“. В третата част е предвидена подмяната на водопроводи по бул „Копривщица-запад“ от Пещерско шосе до Коматевско шосе, както и по източната част на булеварда. Там ще има и замяна на съществуващата паважна настилка с асфалтова.
В последния етап от ремонтните дейности ще се работи на бул. „Христо Ботев“ в отсечката от „Любен Каравелов“ до Коматевско шосе.

Общата площ на нова асфалтова настилка е близо 50 хиляди квадратни метра, а водопроводите ще са чугунени с диаметър Ф 600. Срокът за изпълнение на обекта е 120 календарни дни.

62 total views, 62 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!