BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Световноизвестен тенор гостува на кмета Здравко Димитров

среща З. Димитров Х. Кура (3)

Покана за предстоящото представление на „Манон Леско“ в памет на Камен Чанев и за откриването на OPERA OPEN получи кметът Здравко Димитров лично от световноизвестния тенор Хосе Кура, който ще бъде един от специалните гост-изпълнители в тазгодишното издание на едно от най-важните културни събития в града под тепетата.

Оперният певец гостува в Община Пловдив заедно с директора на Пловдивската опера доц. Нина Найденова и музикалния и артистичен директор на институцията – маестро Диан Чобанов. На срещата присъства и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

„Щом сте тук, значи харесвате Пловдив и нашата опера, с която се гордеем. Това, което правите в памет на Камен Чанев, е достойно за уважение и имате моите адмирации. Операта се цени в България, а ние в Пловдив сме големи почитатели на това изкуство“, с тези думи кметът Здравко Димитров приветства Хосе Кура.

Той призна, че е почитател на операта, като е гледал спектакли, не само в Пловдив, но и в Санкт Петербург, Арена ди Верона и Барселона.

Хосе Кура и Здравко Димитров намериха и друга обща тема, след като стана ясно, че гостът също е бил професионален спортист и в миналото е играл ръгби.

„В Древността спорът и културата са били възприемани еднакво престижно, Питагор е бил блестящ математик, архитект, но и олимпийски шампион“, заяви тенорът и допълни, че е влюбен в Пловдив.

„Все повече харесвам този град и като се разхождам в старата част, ми се струва, че съм в Рим. Виждам обаче и археологически находки, които са от предримско време и разбирам, че Вашият град е един от най-древните в Европа“, допълни Хосе Кура.

На финал той покани кметът да участва в операта „Турандот“, като му обеща специална роля в представлението.

Припомняме Ви, че сцената на Античния театър и Бунарджика са в очакване да посрещнат почитатели за едно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – OPERA OPEN 2021, което ще се проведе от 4 юни до 30 август. Мултижанровата платформа с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: OPERA OPEN, OPERA OPEN Light, OPERA OPEN НА БИС и OPERA OPEN Онлайн.

среща З. Димитров Х. Кура (9)

26 total views, 26 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!