BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив посреща над 500 състезатели за турнира „България Оупън” потаекуон-до ITF

25.06.2021

Повече от 500 състезатели от 8 държави ще участват в турнира „България Оупън” за таекуон-до ITF, който ще се проведе тази събота и неделя в зала Колодрума в Пловдив.

Европейската таекуон-до ITF федерация избра България и Пловдив за първата си международна проява от избухването на ковид пандемията в началото на миналата година. Това информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той добави, че организацията е сложна предвид различните противоепидемичните изисквания във всяка една страна, но организационният екип се справя с предизвикателствата.

До сега са подадени заявки от България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния.

Българското участие ще бъде от близо 300 спортисти от клубове от цялата страна. Те ще се мерят сили във всички възрастови групи и дисциплини.

Утре – 26.06.2021 г., събота, състезанията в Колодрума ще започнат от 9:00 часа с дисциплините „форма” и „спаринг” за деца, юноши и девойки младша и старша възраст. В неделния ден са надпреварите в дисциплините „специална техника” и „силов тест” за юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

Пловдив вече е утвърден световен таекуондо център, затова наблюдаваме и засилен интерес към бойния спорт в града и в страната ни, каза още Костадин Димитров.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!