BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Музикалното лято в Пловдив продължава с пълна сила – Little Big Band и Едит Унджиян с безплатен концерт на сцена Ядрото

2 (1)

Музикалното лято в Пловдив продължава с пълна сила. И тази година Община Пловдив организира поредица от концерти с вход свободен за гражданите и гостите на града, които се провеждат на открита сцена на популярно място в Пловдив.

Следващото събитие  от поредицата „Лято в Капана2021 “ е на  30 юли, петък, когато лятото продължава с концерт на на Little Big Band. Почитателите знаят, че това е камерния състав на добре познатия на пловдивчани с многобройните си концертни изяви „Биг Бенд Пловдив“, с диригент Николай Гешев и солист Едит Унджиян.

Инициативата „Лято в Капана 2021“  представя разнообразни културни събития – концерти, изложби, представяне на книги и литературни четения, камерен театър и танц, артистични инсталации, дегустации на храни и напитки, които се случат на различни локации в любимия квартал – на сцена „Ядрото“, ул. „Абаджийска“, паркинга на ул. Константин Стоилов“ и други.

От сега можете да си запишете в лятната програма и датите на „Капана фест“. Тази година,  от 26 до 29 август,  в кв. Капана отново ще се съберат талантливи творци и артисти от всички сфери на културния живот, за да променят облика на пловдивския квартал, превръщайки го в автономен остров на съвременното изкуство за един дълъг уикенд. Капана Фест представя една нова концепция, концентрирайки усилията си в едно издание годишно, откриващо и представящо пред широката публика музиканти, автори, занаятчии и творци с нестандартни идеи и интересни проекти в няколко основни направления: Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Изложби, Литература, Театър и Арт Инсталации. Организаторите обещават да продължат да следват концепцията, превърнала Капана Фест в едно от най-посещаваните събития в България. Духът на квартала ще оживее чрез пет концептуални музикални зони, от които публиката заедно с всички музиканти, ще събудят  „ Душата на Квартала‘‘!

На Базар ‘‘Капана Фест‘‘ ще откриете авторски изделия, натурални и био храни и напитки, българска мода и задължително мекият и топъл звук на грамофонни плочи, осигурен от магазин за грамофонни плочи. Очаквайте още: Литературна Зона, Арт – инсталации, Графити, изложби и много изненади, които ще разкрием съвсем скоро  До тогава бъдете здрави и щастливи!

Събитията се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и са част от Културния календар на града за 2021 година.

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!