BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник-кметът по култура Пламен Панов посрещна днес в Пловдив колегата си от Бургас

Посещението е във връзка с подготовката на предстоящо подписване на Споразумение за сътрудничество в областта на културата и туризма между двете общини

1 6 

Във връзка с предстоящо официално подписване на Споразумение за сътрудничество в областта на културата и туризма между Община Пловдив и Община Бургас, одобрено с Решение на ОбС – Пловдив на последната сесия,  днес на работно посещение в Пловдив е г-жа Диана Саватева, заместник-кмет „Култура, туризъм и спорт“ на община Бургас.

Г-жа Саватева и Людмила Кутиева, ръководител на Културен център „Морско казино” бяха посрещнати от Пламен Панов заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Нина Димовска – началник –отдел „Култура, археология и културно наследство“, Елена Кантарева – и.д. директор на ОИ „Старинен Пловдив“  и Кирил Велчев – изпълнителен директор на Фондация „Пловдив 2019“ .

Заместник-кметът Пламен Панов приветства с „добре дошли“ и поздрави бургаските колеги от името на Кмета на Пловдив Здравко Димитров и премина в ролята на личен гид на групата, която посети Епископската базилика на Филипопол.

Елена Кантарева – реставратор на мозайките на двете възхитителни базилики в Пловдив и Татяна Йорданова – екскурзовод, уредник в ОИ „Старинен Пловдив“ запознаха гостите с интересни факти от историята на обекта, неговото проучване, етапите на реставрация и най-интересните акценти в сегашното завършено състояние.

Програмата на двудневната визита, подготвена от домакините включва посещение и на други емблематични забележителности и туристически атракции, сред които Античен театър, къща Клианти,  аптека „Хипократ“, Римски стадион, кв. Капана и други.

Като част от културната програма тази вечер е организирано посещение на танцовия спектакъл „Път през Тракия“ от 20 часа на сцената на Летния театър на Бунарджика с участието на двата професионални общински ансамбъла ФА „Тракия“ Пловдив и ПФА „Странджа“, Бургас.

Утре предстои среща, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с размяната на гостуващи  изложби от фонда на двете градски галерии, съвместни концерти на духовите оркестри на Пловдив и Бургас, възможни практики за финансиране на културен и туристически продукт и възможностите за развитие на туристическите атракции.

Независимо от високите температури днес в Пловдив, през целия ден потокът от туристи в Епископската базилика на Пловдив не секва. Многобройни са и посетителите в Стария град и в Малката базилика.

20 19

474 total views, 69 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!