BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров ще посрещне Локомотив и Купата в Общината

Готова е идейната концепция на стадиона на Лаута, Общината започва подготовка на тръжните книжа

2020-07-02_09-23-07

Кметът Здравко Димитров ще посрещне „Локомотив“ Пловдив и Националната Купа на България в гербовата зала на Община Пловдив в понеделник, в 20 часа. Преди това черно-белите фенове и футболистите на отбора ще се съберат на клубния стадион в парк „Лаута“, от където ще се отправят на шествие към площад „Стефан Стамболов“.

„Стана традиция да празнуваме спечелването на отличия заедно с елитните пловдивски клубове, надявам се, че и в понеделник ще има празнична атмосфера“, заяви кметът Здравко Димитров. Той  поясни, че програмата може да бъде нарушена единствено от забрани заради увеличаващите се случаи.

В същото време стана ясно, че идейната концепция за реконструкцията на стадион „Локомотив“ вече е внесена в Община Пловдив.

„Предстои на нейна база да изработим техническото задание, като заедно с това ще се подготви и тръжната документация. Обществената поръчка за реконструкцията на стадион  „Локомотив“ също ще бъде подадена за предварителен контрол в АОП и може да бъде избрана, което ще забави обявяването на поръчката с около 2 седмици“. Това коментира заместник-кметът Пламен Райчев.

Ако обаче поръчката не бъде избрана за предварителен контрол, Община Пловдив ще има готовност да я обяви на страницата на АОП.
Линейният график след това е същият като при процедурата при стадион „Христо Ботев“ – 30 работни дни за получаване на оферти, приблизително същият срок за работа на комисиите по документите в зависимост от броя оферирали, като успоредно с това ще върви и изборът на строителен надзор.

2020-07-02_09-23-1

67 total views, 67 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!