BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров и Любо Ганев връчиха шампионската купа на волейболистките на „Марица“

ВК Марица (6) ВК Марица (8)

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев връчиха на волейболистките от клуб „Марица“ шампионската купа на България. Жълто-сините триумфираха за седми пореден път с титлата, но тази година е първата, в която отличието бе спечелено с двубой в Пловдив. Пловдивчанки спечелиха рутинна победа срещу Казанлък волей с 3:0 гейма за по-малко от час игра и за пореден път се окичиха със златните медали.

„Поздравявам тези чудесни момичета за успехите, с които ни радват в последните години. Благодарение на тяхното представяне градът ни е вече утвърден волейболен център и ще бъде домакин на Европейското първенство за жени в края на август. Пожелавам им още много успехи, които да ни карат да продължаваме да се гордеем. Тази година е олимпийска и съм сигурен, че имаме още много поводи за радост и гордост с пловдивските таланти – както в колективните, така и в индивидуалните спортове“, заяви кметът Здравко Димитров минути, след като връчи купата на капитана на Марица Петя Баракова.

ВК Марица (2) ВК Марица (7)

35 total views, 35 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!