BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

21.04.2021

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

На 23.04.2021 г., петък, от 10 часа в най-младия пловдивски район започва ново начинание, посветено на Деня на Земята – създаването на горичката „Слънчев лъч”. Тя ще се намира в продължението на парк „Лаута” и ще допълни зелената система на квартала. Гражданската инициатива е с организатор Вера Вулджева от Bgreen в партньорство с Еко Училище „Слънчев лъч“ и с подкрепата на „Подай ръка – Заедно за по-добро бъдеще “ и кмета на „Тракия” Костадин Димитров .

Целта на организаторите и участниците е да подкрепят природата, като се включат в озеленяването на район „Тракия”, да дадат добър пример на децата си и същевременно да им завещаят по-чист въздух. Проектът се реализира съобразно практиките на биодинамичното земеделие, като с него са съобразени времето и начина на засаждането, торенето и мулчирането.

Теренът е предварително почистен, а след засаждането дърветата ще бъдат укрепени по подходящ екологичен начин.

През 2021 година кметът на „Тракия” Костадин Димитров поде прекрасна инициатива за засаждане на поне 1000 дървета на много площи в целия район. Идеята допадна на мен и мои близки, като първоначално мислехме да засадим по едно дърво в чест на децата си, но после се ентусиазирахме да обединим повече хора и да стане красива и специална гора. Екипът, голяма част от родителите и децата от Еко училище „Слънчев лъч“ прегърнаха идеята също, както и приятели, природолюбители, близки и съвършено непознати хора”, споделя Вера Вулджева.

ЛОКАЦИЯ: https://maps.app.goo.gl/nL8Q449JBra9rMoE9

Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”
Започва залесяването на новата горичка „Слънчев лъч” в „Тракия”

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!