BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца ни учат как да се грижим за Земята във виртуална изложба

виртуална изложба - рисунки

По случай Деня на Земята – 22 април ОИ „Старинен Пловдив“ представя виртуална изложба с рисунки на деца от 3 до 7 години. Тя е част от поредицата виртуални изложби посветени на празниците от екологичния календар.

В онлайн изложбата са включени част от избраните творби за участие в Националния конкурс за детско творчество, обявен от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и екипа на СНЦ „Зелени Балкани“ през февруари 2021 година. Инициативата се провежда в партньорство с Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“.

Хиляди малчугани от цялата страна се включиха в конкурса за детска рисунка, интересът към него надмина очакванията на организаторите. Получени бяха 1565 детски творби на деца от 147 учебни заведения в 65 населени места в България.

Част от пъстрите творби на малките художници можете да разгледате на 22 април от 10:00 ч. във Фейсбук страницата на ОИ „Старинен Пловдив“ – https://bit.ly/3tEsMJ5, както и в техния Ютюб канал – https://bit.ly/3szTwJl

Акцентът на тазгодишното издание на Деня на Земята е поставен върху възстановяването на екосистемите в световен мащаб и ангажираността на обществото с опазването на околната среда. Темата на международния екологичен празник през 2021 г. е „Да възстановим Земята“.

Повече от 1 милиард души в 192 държави участват в дейности за Деня на Земята всяка година, което го прави най-голямото гражданско честване в света.

59 total views, 59 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!