BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

4043 членове в 459 СИК отговарят за провеждането на изборите на 14 ноември

07.10.2021

Консултациите приключиха с пълно съгласие от политическите партии

консултации_СИК (1) консултации_СИК (2)

4043 представители на политически партии ще бъдат разпределени в 459 секционни избирателни комисии (СИК) в шестте района на града. Това стана ясно от проведените днес в Община Пловдив консултации за сформиране на техния състав. Разговорите бяха водени от секретаря – Ангелина Топчиева и са във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители за Народно събрание. На срещата присъства и председателят на РИК – 16 Ивайло Василев.

В консултациите участваха представители на партиите и коалициите в 46-я Парламент – КП ГЕРБ-СДС, ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП ДПС, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Те се договориха за разпределението и състава на избирателните комисии, които имат следния вид:

ПП „Има такъв народ“ имат 1019 представители; КП ГЕРБ-СДС – 987; Коалиция „БСП за България“ – 569; Коалиция „Демократична България – обединение“ – 542; ПП ДПС – 467; последни са Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ с 459 членове в комисиите.

Община Пловдив отново предоставя възможност на представителите на политическите партии в СИК да се ваксинират с избрана от тях ваксина, ако не са направили това до момента. Това ще става със съдействието на Регионалната здравна инспекция.

До 13 октомври партиите трябва да представят окончателния вид на СИК и да подадат конкретните имена за председатели, заместници, секретари и членове и техните резерви. Предстоят консултации за подвижните комисии и тези в болниците.

Секретарят Ангелина Топчиева припомни, че партиите могат да използват местата за агитационни материали, определени със заповед на кмета Здравко Димитров.

Избирателните списъци вече са публикувани на страницата на Община Пловдив. Повече информация за вота можете да видите в раздела „Избори НС 2021“ –  https://www.plovdiv.bg/announcements/elections-14112021/

422 total views, 92 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!