BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

37 свободни легла има в КОВИД отделенията на общинските болници в Пловдив

DSC_7073

DSC_7102

Кметът Здравко Димитров призова пловдивчани да се ваксинират и да спазват противоепидемичните мерки

Общинските лечебни заведения в Пловдив разполагат с достатъчно легла и условия за лечение, въпреки засилващия се натиск върху здравната система у нас. Това стана ясно по време на работна среща на кмета Здравко Димитров с директора на Дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов във връзка с актуалната епидемична обстановка и готовността на общинските лечебни заведения в Пловдив.

В МБАЛ „Св. Мина“, която разполага с 60 легла, има 32 свободни, а в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са 5 свободни от общо 53 легла. И двете болници са осигурени с необходимата техника и консумативи, с достатъчно легла разполагат и големите държавни, университетски  и частни болници в града.

За децата на медиците на първа линия са разкрити четири групи в дежурни общински детски градини и една яслена група, като те се намират близо до големите болници за улеснение на служителите в лечебните заведения. Групите са в:

–   ДГ „Зора“ в район „Централен“,

–   ДГ „Рая“ в район „Западен“,

–   ДГ „Захарно петле“ в „Северен“ ,

–  ДГ „Албена“ в „Южен“, като към детска градина „Зора“ има разкрита и дежурна яслена група.

Кметът Здравко Димитров отправи апел към пловдивчани да участват активно във ваксинационния процес, тъй като това е единственият начин за справяне с тази ситуация. Също така призова за спазване на противоепидемичните мерки и препоръките на здравното министерство.

От Дирекция ”Здравеопазване“ напомнят, че в 8 общински лечебни заведения има открити имунизационни кабинети, в които желаещите могат да си поставят ваксина срещу КОВИД. Кабинетите се намират в:

ДКЦ 1, пл. „Понеделник пазар“   № 5, етаж 1 – кабинет № 19,

ДКЦ 2, бул. „Шести септември“ № 110, етаж 1 – кабинет № 1,

ДКЦ 5, Ж.К .“Тракия“, ул. „Съединение“ № 42 – кабинет № 2,

ДКЦ 7, ул. „Г. Кондолов“ № 43а,

Медицински център VI, ул. „Иван Вазов“ № 59,

Медицински център „Рехабилитация и спортна медицина I Пловдив“ (бившия Спортния диспансер),

Кабинетите в общинските болници МБАЛ „Св. Мина“ на ул. „Иван Вазов“ № 59 и МБАЛ „Св. Пантелеймон“ на бул. „Н. Вапцаров“ № 9.

Продължава работата и на мобилните имунизационни екипи.

70 total views, 70 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!