BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”

19.04.2021

150 медоносни дръвчета допълват зелената система в „Тракия”

150 липи бяха засадени през уикенда зад блок 83-ти на ул. „Цар Симеон” в район „Тракия”. Медоносните дръвчета са дарение от „Кауфланд”, а в залесяването се включиха служители на веригата и техните семейства. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров също подкрепи акцията, която се осъществи в партньорство с ОП „Градини и паркове”.

Мениджърът „Корпоративни комуникации” Гергана Димитрова обясни, че инициативата им е свързана с усилията за опазване на биоразнообразието, за което пчелите имат ключова роля.

През последните години акциите за засаждане на медоносни видове дръвчета стават все по-многобройни, а опазването на пчелите се превръща в мисия, която печели все повече последователи, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Залесяването е част от започната от Костадин Димитров кампания под надслов „Залеси дърво – създай живот”. То е на терена, който според ПУП трябваше да бъде за бензиностанция, но след настояване на кмета на „Тракия” парцелът бе преотреден за озеленяване с решение на Общинския съвет.

„Тук трябваше да има бензиностанция. Сега има 150 млади липи – началото на една нова зона, в която ще има зеленина и пейки. Понякога успяваме. А успехът ухае на липа. От сърце благодаря на Кауфланд. Поднасям благодарности и на Гергана Димитрова, Галя Иванова и на целия екип на ОП „Градини и паркове“, заяви още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!