BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Филми за Шарл дьо Гол, Селин Дион и Фелини на Киномания в Пловдив

Най-хубавите години 

От 16-ти до 25-ти април 2021 г. в „LUCKY Дом на киното“ ще се проведе отложеното от миналия ноември 15-то издание на КИНОМАНИЯ в Пловдив.

Редовната програма на Киномания стартира в петък /16.04/ от 18.30 часа с носителя на „Златна Роза“ за най-добър български филм за 2020г –  „Страх“ на Ивайло Христов.

Програмата на кинопанорамата са включени и филми за известни личности. “Дьо Гол” разказва историята на Шарл дьо Гол и неговата невероятна съдба, която ще промени не само френската история, но и развитието на Втората световна война.

“Селин Дион: Силата на любовта” е за голямата певица от раждането й по пътя към световната слава.

Документалният филм “Фелини на духоете” е рядък, интимен и духовен портрет на великия режисьор, направен чрез невероятни архивни материали от Rai Teche, Istituto Luce и международни архиви, откъси от филмите му и  интервюта с изследователи на творчеството му.

Пловдивчани ще могат да гледат и класиката „Мъжът, който искаше да бъде крал“ с Шон Конъри и Майкъл Кейн. Двамата са в стихията си във филма на Джон Хюстън от 1975 година – империалистичната пародия за възхода на двама мошеници до царуването над Кафиристан.

Италианският режисьор Габриеле Мучино ще ни накара да се замислим за отминаващото време. Филмът му “Най-хубавите години” разказва историята на четирима приятели и животът им в продължение на 40 години, от тийнейджърските им години до зрелостта.

Публиката в града под тепетата ще може да се наслади и на “Пътуване към спомените”. С великолепното партньорство на Колин Фърт и Стенли Тучи в ролите на двойка с дълга история и несигурно бъдеще, филмът е дълбоко затрогващо и ненатрапчиво провокативно изследване на любовта пред лицето на една задаваща се трагедия.

15-тото издание на Киномания ще зарадва и почитатели на хубавото кино и с новите филми на велики режисьори като Уди Алън с “Фестивалът на Рифкин”, Педро Алмодовар с “Човешкият глас” и Андрей Кончаловски със “Скъпи другари!”.

„Киномания в Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар на града.

25 total views, 25 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!