BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Т Маркет дарява топъл обяд на 50 пловдивчани по време на извънредното положение

50 крайно нуждаещи се пловдивчани от рискови групи ще получават всеки ден до края на извънредното положение на 13 май топъл обяд. Социалната услуга е резултат от доброто сътрудничество на Община Пловдив и компанията „Максима България“, собственик на  веригата магазини Т Маркет,  които са в основата на благотворителната инициатива.

“За нас, като социално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да се включим в общите усилия да се подкрепят най-пострадалите от епидемията. Наясно сме, че има много нуждаещи се, които не могат да си позволят да се хранят пълноценно, затова ще направим, така че да помогнем на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

„Искам да благодаря на всички наши дарители, които помагат в тази толкова трудна ситуация. Отговорните компании от първия ден на извънредното положение подкрепят усилията на Община Пловдив да осигуряването на животоспасяваща апаратура за общинските болници, за закупуването на лични предпазни средства и дезинфектанти, както и подпомагат най-уязвимите групи на обществото“, коментира кметът Здравко Димитров.

Центърът за работа с деца на улицата на „Коматевско шосе“ от днес започна раздаването на топлата храна от Т Маркет, включваща супа, основно ястие и хляб.  „В услугата са обхванати общо 34 домакинства и 50 пловдивчани. Включени са всички, заявили желание в Общинския координационен център до 1 април да се възползват от услугата, както и 15 семейства в рискова ситуация и 10 домакинства на самотно живеещи възрастни пловдивчани или хора с увреждания, ползващи патронажна грижа“, заяви ръководителят на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив Недка Петрова. 12 души получават храната си на място в Центъра за работа с деца на улицата, а за останалите е осигурен транспорт с шофьор от Комплекса.

Храната се приготвя в обновения от “Максима България” цех в Пловдив  при спазване на всички мерки за сигурност.  „Ангажираните с доставката й служители са преминали медицински изследвания, притежават необходимите здравни книжки и също съблюдават всички противоепидемични мерки“, допълни Недка Петрова.

97 total views, 97 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!