BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Савина Петкова се срещна с превозвачите, поиска бързо решение за проблемите с линия 29

savina_petkova

07.03.2024

Проведе се първа среща между заместник-кмета с ресор „Транспорт” Савина  Петкова и управителите на фирмите, които обслужват линиите от градския транспорт на Пловдив.  На нея бяха обсъдени текущите проблеми в публичния транспорт, както и възможностите за по-добра координация между Община Пловдив и фирмите-превозвачи.

Всички участници се обединиха около това, че e необходимо да има регулярни срещи всеки месец. Те ще се провеждат между 15-то и 20-то число, когато излизат справките за пробега и изпълнението на курсовете за предходния на месец. На тях ще се обсъждат проблемите, като ще се взимат и конкретни решения за подобряването на услугата.

Савина Петкова поиска и бързо решение на проблема с линия 29, която се обслужва от „Хеброс бус”. Въпреки че в последния месец от фирмата са вдигнали процента на изпълнение, то все още е под заложения минимум в договора.

Превозвачите и зам.-кметът постигнаха съгласие да се види изпълнението по линията в следващите седмици, а на 26 март да се вземе решение дали тя да остане при „Хеброс бус” или да бъде разпределена към друг превозвач в консорциума. Обсъдена бе и възможност линията да бъде поета от друг превозвач, докато „Хеброс бус” успее да реши проблемите с липса на шофьори.

„Решението кой да бъде превозвач по линия 29 трябва да бъде взето от участниците в Консорциум „Пловдив – 2017“ ДЗЗД. Ние, като възложител, настояваме те да изпълняват условията по договора и своите курсове. Не може да допуснем гражданите на Пловдив, сред които и голям брой ученици, да чакат автобуси, които може и да не се появят”, заяви Савина Петкова.

Ако до 26 март не бъде взето решение от Консорциума за обслужването на линията, Община Пловдив ще използва всички дадени й от закона възможности, за да реши проблема.

291 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!