BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи тестов автобус с новата електронна система за таксуване пусна Община Пловдив

В транспортната схема на градски транспорт в Пловдив вече се движи един тестов автобус, оборудван с нов софтуер за таксуване. Това заяви пред журналисти заместник-кметът с ресор „Транспорт“ Тодор Чонов.

Както вече е известно, три фирми кандидатстват за обновяване и надграждане на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив“ в частта софтуер. Всяка от тях ще може да оборудва по един автобус, за да демонстрира пред експертите от ОП „Организация и контрол на транспорта“ възможностите на системата си.

По думите на зам.-кмета, изискването е валидирането да става както с досега издаваните билети и карти за градски транспорт, така и с банкови карти и мобилен телефон.

„По този начин сумата за пътуването директно ще бъде отчетена в банковата карта, или ще бъде прибавена към сметката на телефона. Държим и на оборудването на автобусите с датчици, които да ни дадат точна представа за пътникопотока. Това ще помогне при изготвянето на новата транспортна схема на Пловдив, защото ще имаме реална представа за пиковите часове на пътуване с обществен транспорт, както и кои линии са най-натоварени, за да подобрим общинската транспортна схема“, допълни Чонов.

60 total views, 60 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!