BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проблеми и добри практики в работата с неактивни младежи обсъждат на кръгла маса в Пловди

Център за социални иновации към Община Пловдив кани желаещите да участват в кръгла маса на тема „Работа с неактивни младежи между 15-29 год. (групата NEET’s). – добри практики и предизвикателства.” Събитието ще се проведе днес от 11:00 ч. в Малка конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ гр. Пловдив.

На кръглата маса ще се дискутират добрите практики, възможностите, решенията и проблемите при работата с целевата група.

Всички, които имат интерес по темата са добре дошли.

Центърът за социални иновации към Община Пловдив е първи по рода си в България и има за цел намаляване на безработицата и връщането на младите в обществения живот. Центърът работи с хора между 15-29 годишна възраст, като важно условие е те да не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение. Негова водеща цел е да обедини всички услуги на Община Пловдив на едно гише и по този начин да улесни младите хора в контакта им с фирми, организации и фондации, които търсят служители, работници и/или стажанти. Услугите са индивидуализирани, отчитайки персоналния профил на лицето (вкл. социалния контекст и рискови фактори), конкретните потребности и нагласи на лицето за включване в обучение и/или заетост, осигуряване на инструментариум в отговор на причините за категоризация на лицето в групата „NEETs.

Центърът за социални иновации е част от проект BG05M9OP001-4.003-0020-С01 „Създаване на Център за социални иновации в Община Пловдив“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата стойност на проекта е 199 408 лв.

67 total views, 67 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!