BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Природонаучният музей с нови попълнения – невиждани морски създания за първи път в Пловдив

Antennarius-commerson19-1Екипът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив с вълнение представя най-новото и изключително интересно попълнение в своята експозиция. Това са невиждани морски създания, при това за първи път в Пловдив, твърдят ентусиазираните уредници, които с много обич и постоянство полагат грижа както за многобройните експозиции, така и за живите обитатели на най-посещавания пловдивски музей.

Това са уникални и рядко срещани морски създания, които ще ви накарат да погледнете подводния свят с други очи. Новите обитатели, които само тук можете да видите, ще ви предоставят забележителна възможност да се потопите в мистериите на дълбините и да откриете красотата на подводния свят“, сподели директорът на музея гл.ас.д-р Огнян Тодоров.

Първата голяма изненада е Бамбукова акула с бели петна (Chiloscyllium plagiosum). „Разполагаме с два млади представителя на този вид, които ще ви покажат какво означава да бъдеш истински хищник“, разказа Огнян Тодоров.

Вторите нови обитатели са от вида Бамбукова акула с кафяви ивици (Chiloscyllium punctatum). Те също са два изключително редки екземпляра, които ще впечатлят и ще оставят без дъх посетителите с тяхната елегантност и мистерия.

Третите нови попълнения са от вида Коралова акула (Atelomycterus marmoratus).  Отново са две от най-красивите и завладяващи акули, вече могат да бъдат наблюдавани на живо в пловдивския музей. Четвъртата атракция е Черна гигантска риба-жаба (Antennarius commersonii).

Уникалната Риба-жаба е изключително създание и е едно от най-странните и запленяващи създания, които можете да видите на живо. То ще накара нашите любознателни малки и големи посетители да повярват в чудеса. Заповядайте в Регионален природонаучен музей – Пловдив и станете част от това незабравимо пътешествие сред тайните на океаните!“, коментира още директорът на музея Огнян Тодоров

medium

Chiloscyllium_griseum_Oceanopolis

Whitespotted-Bamboo-Shark-057

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

1,715 total views, 513 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!