BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приказката за „Пепеляшка“ оживява в едноименния мюзикъл, представен от Бон-Бон на 15 май в Античен театър – Пловдив

Pepeliashka Plovdiv 15 may

На 15 май /събота/ в Антични театър пловдивчани ще се насладят на мюзикъла „Пепеляшка“ в изпълнение на талантливите деца-актьори от Бон-Бон. Любимата на малки и големи приказка ще оживее в нова форма, за да покаже на децата колко голяма е силата на изкуството, да чувстват и преживяват света по един по-дълбок и красив начин. 

Цветна феерия, наситена с много смях, прекрасна оригинална музика и танци, качествени звук и осветление, обещават създателите на спектакъла „Бон-Бон мюзик“, които ще превърнат сцената на Античния театър в естествен декор на средновековната приказка. В „Пепеляшка“ колоритният режисьор Бисерка Колевска, носител на много международни награди, успява да  погъделичка детското в душата на всеки зрител, независимо от възрастта му.

Над 50 малки актьори от различни възрасти ще разказват на публиката забавни истории, вдъхновени от музиката на Борислава Танева, аранжирана и  оркестрирана от Румен Бояджиев-син и украсена от богатите вокални аранжименти на Яна Балева и Елизабет Нешева. Текстовете са на родената в Пловдив Цветомира Цонева.

Основен акцент в „Пепеляшка“ е хореографията на Жасмина Стоянова (Пумпал), а за  преобразяването на децата-актьори в  приказни герои отговаря художникът на костюмите Адрияна Найденова.

Със стотици проекти зад гърба си, в това число много телевизионни предавания, концерти, благотворителни кампании, мюзикъли, Рози Караславова и създадената от нея вокална формация „Бон-Бон“ изпълняват мисията си да  създават стойностна българска музика за деца. Пловдивската публика нееднократно е показвала, че цени и обича спектаклите на „Бон-Бон“, сред които и авторския мюзикъл „Котешка банда“, напълно разпродаден при двете си представяния в града през 2019 г.

„Пепеляшка“ е първият от поредицата спектакли, с които „Бон-Бон“ ще отбележи 25 години от създаването си. Мюзикълът е сплотяващо изживяване за цялото семейство и е първото голямо събитие, което ще състои на сцената на Античен театър – Пловдив за 2021 г.

Билетите за „Пепеляшка“ вече са налични в мрежата на Eventim  на цени от 15 до 25 лв.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.

В ролите:

КРАЛ /БАЩА НА ПРИНЦА/ – Петра Църноречка

ПЕПЕЛЯШКА – Александра Стойкова (Али)

ПРИНЦ – Алекс Марков

МАЩЕХА – Рая Христова

СЕСТРА МАРИЯНА – Джоана Скорчева

СЕСТРА АННА – Александра Стойчева

ЛЕСНИЧЕЙ /БАЩА НА ПЕПЕЛЯШКА/ – Ясен Владимиоров

ФЕЯ – Сара Пейчева

ПАЖ – Алина Михайлова

НАЧАЛНИК ВОЙСКА – Кристиян Върбановски

СТРАЖИ – София Митрова и Яна Костадинова

МАГьОСНИК- Далия Врана

ПАДЕТРОА – Нора Скерлева

ТИКВА – Елена Църноречка

ПОМОЩНИК НА КРАЛЯ – Габриела Николова

ТРУБАДУРИ, ПРИНЦЕСИ, ВОЙНИЦИ, КУПИДОНЧЕТА, ЧАШКИ, МИШКИ

със специалното участие на „Classic Art Strings Quartet“ и бонбоните Зара Кушева – виолончело и Сара Чакърова – барабани

Творческия екип на спектакъла:

Музика: Борислава Танева

Аранжимент и оркестрация: Румен Бояджиев – син

Текстове: Цветомира Цонева

Режисьор: Бисерка Колевска

Художник: Адрияна Найденова

Хореограф: Жасмина Стоянова

Вокални педагози: Рози Караславова, Яна Балева, Елизабет Нешева

Програмиране: Виктор Стоянов

Постпродукция: LaTiDa records

Продуцент: Рози Караславова, Bon Bon Music

44 total views, 44 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!