BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив отбелязва Световния ден на танца с флашмоб на 5 емблематични места в града

dance

На 29 април, точно в 11 часа в пет от най-оживените точки в Пловдив, танцьори ще покажат пет от най-популярните стилове танци чрез флашмоб.  Неочакваното и ненадейно танцово шоу ще отбележи Световния ден на танца в Пловдив. Пловдивчани и гостите на града ще се насладят на стандартни, модерни, народни танци, балет и латино.

В някои от точките танцовото шоу, ще бъде съпроводено с музика на живо. Това  красиво, обединяващо и повишаващо настроението събитие, ще се проведе едновременно в Стария град, пред фонтана в центъра на Пловдив , Цар Симеоновата градина, до Джумаята и в кв. Капана.

Международният (Световен) ден на танца (International (World) Dance Day) се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер (Jean-Georges Noverre), реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като „баща на съвременния балет“.

На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти, танцьори, които обичат музиката и танците.

Световният ден на танца винаги събира танцьори от различни държави по света, за да отпразнува универсалната същност на изкуството, да прескочи всички политически, културни и етнически бариери и да събере хората в мир и приятелство, благодарение на един общ език: езика на танца. Освен многобройните клубове по танци в Пловдив, танцът разгаря и всеки един човек.

Събитието е организирано от Национално сдружение за единство и партньорство, с подкрепата на Община Пловдив.

36 total views, 36 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!