BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отличиха доброволка от Ковид отделението на МБАЛ „Св. Мина“

Мария Бончева

Мария Бончева влезе в класацията на Дарик радио „40 до 40“ 


Доброволка от общинската болница „Св. Мина“ беше отличена с извънредна награда „На първа линия“ в осмото издание на проекта на Дарик радио „40 до 40“. Нейното име е Мария Бончева и е шести курс студент по медицина.

Присъединява се към екипа на МБАЛ „Св. Мина“ по време на втората вълна на пандемията от коронавирус в помощ на недостигащите лекари. Мария е сред първите доброволци, които започват работа в Ковид отделението на болницата. Помага на сестрите с приготвяне на лекарствата, както и на лекарите при приемане на пациенти. Студентката активно участва и във ваксинирането.

Номинацията за кампанията „40 до 40“ Мария получава лично от директора на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров.

„В най-големия епидемичен взрив Мария не се поколеба за минута да помогне на най-застрашените. Раздава се съвсем безкористно в работата си и е перспективна. Тя е пример за младите хора“, коментира проф. Петров относно направената от него номинация.

Категорията „На първа линия“ е специално добавена в проекта „40 до 40“ тази година в знак на признателност към всички лекари, медицински сестри, студенти по медицина, персонал на болници и доброволци, които са на първа линия в борбата с COVID – 19 през 2020 и днес.

Повече за проекта „40 до 40“:

„40 до 40“ е проект на Дарик радио с осемгодишна история, който всяка година представя 40 успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес. Те работят в България, създават малки или големи, но важни неща, променят статуквото, мислещи и оригинални са и работят за благото на всички.

Освен главния фокус тази година, който пада върху медицинските работници и доброволците, новите 40 до 40 бяха избрани и в категориите изкуство, култура, наука, образование, спорт, бизнес, социални дейности, доброволчество и др.

54 total views, 54 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!