BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Облагородяват централна пешеходна зона в „Тракия”

Облагородяват централна пешеходна зона в „Тракия”

Ремонтите в най-младия пловдивски квартал продължават и са съобразени с метеорологичната обстановка. В момента строителните бригади извършват подмяна на тротоарната настилка пред един от оживените търговски центрове на улица „Съединение”.  Обектът бе инспектиран от кмета на „Тракия” Костадин Димитров и от главния инженер в районната администрация Красимир Еневски.

„Мястото се оформи като своеобразна пешеходна и търговска зона. Последователно работим за разширяване на публичните пешеходни пространства и тяхното облагородяване”, коментира Костадин Димитров. Той допълни, че „Тракия” е кварталът с най-много велосипедни алеи, а работата за разширяване на зелената система е приоритетна и постоянна.

„След социализирането на парк „Лаута” и превръщането му от пущинак в предпочитано място за отдих и спорт, след изграждането на новия парк „2019” и мащабните залесителни инициативи, в момента на дневен ред е парк „Кан Крум”. Вече направихме първите стъпки за реализирането на проекта. Продължаваме напред”, категоричен е  кметът на „Тракия” Костадин Димитров. 

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!