BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новата зала „Дунав“ отваря врати в средата на лятото

Зала Дунав (1) Зала Дунав (3)
Новата зала „Дунав“ ще приеме първите трениращи в средата на лятото. Това обяви заместник-кметът с ресор „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков.
„Днес бях на инспекция и видях, че по-високата зала вече е завършена. Сега се работи по изграждане на топлата връзка с малката зала, където ще има административни помещения, асансьори за достъпна среда и кафене. Имам уверението на изпълнителите, че до средата на лятото новата зала ще бъде напълно готова и ще приеме първите тренировки“, заяви Титюков.

По линеен график едва тогава ще се пристъпи към събаряне на досега съществуващата зала и изпълнение на дейностите по вертикална планировка, изграждане на външните игрища и озеленяването. „До края на годината, при ритмично финансиране, ще се радваме на едно модерно спортно съоръжение в район „Северен“, допълни заместник-кметът.

Новата зала е с височина 14 метра и е напълно подходяща не само за баскетбол и волейбол, а и за художествена гимнастика.
Отвън е предвидено да има две открити игрища, както и подходящо озеленяване.

Зала Дунав (7) Зала Дунав (5)

72 total views, 72 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!