BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Международният фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 – на живо и с лайв стрийм

О. Пимен, вдясно, и Сашно Насев

Третото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 се открива с представяне на 12-те участници, поетическо четене и промоция на романа „Излязох“ от Митрополита на Европейската епархия на Македонската православна църква Отец Пимен на 24 септември, четвъртък, от 18 часа в Малката базилика на Пловдив.

На 25 септември от 10.30 часа ще има Писателски форум също в двора на базиликата. Темата на дискусията между поети, ученици от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, студенти и докторанти от ПУ „П. Хилендарски“ е „Фигурата на Орфей – между мита и мига“.

Вечерта на 25 септември от 18 часа, отново в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив, е церемонията по награждаването и заключителното четене.

Носете си маски, местата са ограничени заради изискванията за публични мероприятия в условията на COVID-19, но възможност за общуване с гостите ще има и в двора на базиликата, а и из нощен Пловдив.

Всички официални събития от фестивала ще се излъчват онлайн в реално време на https://www.facebook.com/plovdivonline , така че може да ги гледате през мобилните си устройства или компютри.

Акцент в тазгодишния фестивал е днешната поезия и проза на Република Северна Македония.

Специални гости, извън 12-те поети в програмата, са Отец Пимен, Митрополит на Европейската епархия на Македонската православна църква със седалище Малмьо, Швеция, автор на светски носталгично-любовен роман, както и директорът на Културно-информационния център на Р. Северна Македония – драматургът Сашко Насев.

Заповядайте!

Международният фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.

70 total views, 70 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!